Politika

Vučić: Nikada nisam imao nikakve poslovne aranžmane sa Milom, moj brat nema ni jedan ar zemlje u Vojvodini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da danas putuje u Tursku, gde će razgovarati sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.”Ne moram da kažem koliko su važni razgovori sa turskim predsednikom danas”, rekao je Vučić novinarima nakon svečane promocije novih pripadnika policije.

Ne poznajem nove lidere u Crnoj Gori

Vučić je rekao da Srbija samo želi da pokaže brigu za svoj narod u Crnoj Gori, što niko ne može da zabrani, uz napomenu da ne poznaje nijednog od tri lidera nove koalicije u toj zemlji.

Svim ljudima u Crnoj Gori želim sve najbolje i nijednog od ta tri lidera ne poznajem, osim možda Bečića, nikad ih u životu nisam video i toliko o tome koliko sam želeo nekoga da kontrolišem, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio i da nikada nije imao nikakve poslovne aranžmane sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem, koji je zamolio kandidata za premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da sve upozna sa elementima saradnje njega i Đukanovića.

Moraće da prizna da je govorio neistine, dodao je Vučić.

Želimo normalne odnose sa Crnom Gorom, vrata Srbije otovrena

Predsednik Vučić rekao je danas da Srbija želi saradnju i normalne odnose sa Crnom Gorom kao i da su vrata naše zemlje otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

“Nemamo bližeg, to što oni svi zajedno žele da pokažu ambasadorima u Podgorici, kako su daleko od Srbije, kako će ne znam šta sve da urade… Mi sa tim nemamo problem. Neka kažu i rade šta hoće, mi ćemo ovde da budemo uvek spremni da sačekamo braću, prijatelje iz Crne Gore za saradnju”, rekao je Vučić.

On je naveo da su sva vrata Srbije u potpunosti otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

Krivokapić će morati da prizna da je govorio neistinu

Vučić je pozvao je danas Zdravka Krivokapića da nas upozna što pre o svim elementima navodne saradnje Vučića i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“Posebno u poslovnim varijantama. I ja sam siguran da će on ili reći da je lagao ili će doneti dokaze. Pošto znam da je nemoguće da donese dokaze, kao što znam da o tome nikada o tome nismo ni pričali, jer ja nisam biznismen već napredak našeg naroda”, naveo je predsednik Srbije.

Tako je odgovorio na pitanje kako komentariše to što je Krivokapić izrekao najgore stvari o njemu, pa čak i da je sa predsednikom Đukanovićem navodno u biznisu u projektu Beograd na vodi.

“Moraće da prizna Krvokapić da je govorio neistine”, dodao je Vučić.

Kaže da to nije jedina neistina i da je mnogo neistina o ulozi Srbije u Crnoj Gori izneo i Đukanović.

“Mi na to ne moramo da se osvrćemo”, dodao je Vučić.

Nastavljamo pregovore pod okriljem EU u najboljoj veri

Vučić je poručio da će Beograd u najboljoj veri nastaviti pregovore sa Prištinom pod okriljem Evropske unije.

Na pitanje da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzme pregovore Beograda i Prištine i da li je nedavno u Vašingtonu bilo reči o tome, Vučić je rekao da je to veoma kompleksno, teško i složeno pitanje na koje danas, kako kaže, ne bi odgovarao.

Istakao je, međutim, da se pregovori i odlukom Ujedinjenih nacija vode pod okriljem EU.

“I odlukom UN, i neću da govorim ko je sve na to uticao svojevremeno, pregovori se vode pod okriljem EU i u najboljoj veri ćemo nastaviti pregovore pod okriljem EU”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara o napadima u medijima na njegovu porodicu, Vučić kaže da se piše da je njegov brat vlasnik svog zemljišta u Vojvodini, a on nema ni jedan ar placa. “Molim vas, odvedite me na bilo kakav plac mog brata. Neće me nigde odvesti jer to ne postoji. To je laž”, rekao je on.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x