Politika

Vučić predložio otkazivanje svih predizbornih mitinga SNS?

Izvor: B92

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predložio je na sednici Izbornog štaba da svi predizborni skupovi stranke, uključujući i veliki skup u Novom Sadu i završni skup u Nišu, budu otkazani.

Lider SNS nije hteo, kako se navodi, ni na koji način da ugrozi stanje stanovništva pogotovo jer se na predizbornim skupovima najjače stranke u zemlji očekivao veliki broj ljudi.

Prvi takav skup trebalo je da se održi u petak Novom Sadu, na kome se očekivalo prisustvo najmanje 30.000 pristalica naprednjaka.

Kako prenose mediji, Vučić je na sednici Izbornog štaba SNS izneo ovaj predlog iako je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od dramatične i uprkos tome što je stav stručnjaka, pre svega lekara epidemiologa, taj da ne treba zabranjivati masovna okupljanja, a dokaz za to je derbi Zvezde i Partizana koji će biti odigran pred nekoliko desetina hiljada ljudi.

Obrazlažući svoj predlog na sednici Izbornog štaba, Vučić je naveo da organizovanjem masovnih predizbornih skupova ne želi da ugrozi zdravlje ni jednog jedinog čoveka, jer je zdravlje i bezbednost građana Srbije iznad politike.

Kako se navodi, Vučićev predlog usvojen je tesnom većinom.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x