Politika beogradski glas
Politika

“Zahtevamo smenu ministra Popovića zbog odbijanja da se izvini LGBT zajednici”

Beogradski glas (Beta) – Liberalno-demokratska partija (LDP) zatražila je smenu ministra Nenada Popovića zbog odbijanja da se izvini javnosti i pripadnicima LGBT zajednice i pored obavezne preporuke poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

“Ministar Popović – za koga niko ne zna šta tačno radi u Vladi Srbije, sem što, po naređenju Moskve, povremeno daje besmislene izjave koje uglavnom štete Srbiji – prešao je granicu pristojnog ponašanja, a uz to ima zakonsku obavezu da uputi izvinjenje, što on, kako kaže, ne želi da učini jer većina u Srbiji deli isto mišljenje”, naveo je LDP u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je Popović pokazao da nije dostajan funkcije ministra, kako se navodi, “vređanjem ljudi koji su drugačiji i koji nikoga ne ugrožavaju”, ali da je pokazao i da svoje ponašanje ne ume da uskladi sa civilizacijskim normama.

LDP je dodala da svoje delovanje u Vladi Srbije Popović koristi za konstantne ispade u kojima se trudi da skrene pažnju na sebe stavovima koji su potpuno drugačiji u odnosu na one za koje Vlada tvrdi da se zalaže.

“Na primeru Nenada Popovića pokazati koji su to stvarni ciljevi ove zemlje i da li moramo da trpimo jednog agenta Rusije na privremenom radu u Vladi Srbije ili zakon mora da se poštuje, pa makar se odnosio i na onoga koji zbog svoje podrške van Srbije misli da je nedodirljiv… Njegov odlazak iz Vlade poslao bi jasnu poruku da su vrednosti koje ova zemlja planira da neguje daleko od vrednosti za koje je unajmljen Popović da u Srbiji statira u nepoznatom ministarstvu i da tolerantnost i otvorenost imaju podršku u institucijama”, dodao je LDP.

Popović je ranije saopštio da ne želi da prihvati preporuku Poverenice za ravnopravnost Brankice Janković i izvini se LGBT zajednici zbog uvredljivog tvita, jer smatra da nije prekršio zakon niti je ikoga uvredio.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Novosadski deran
Novosadski deran
28 августа, 2018 7:16 pm

E ako mu je ovo najveći greh ja sam za da ovaj čovek ostane doživotno ministar.Ma šta ministar, premijerska pozicija objedinjena sa predsedničkom funkcijom i titulom sera.Pored svih afera vezanih za ovog čoveka oni našli ovo, neverovatno.LDP je čist dokaz da jedna stranka može da ne provede ni sekund na vlasti a da nanese ogromnu štetu državi i da se ogadi svakom normalnom čoveku.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x