Srbija

Agonija sa vodosnabdevanjem u Zrenjaninu se nastavlja – ceo grad ponovo bez vode

Agonija sa vodosnabdevanjem u Zrenjaninu se nastavlja. Od noćas ceo grad nema vode, a nadležni ne daju nikakve informacije o razlozima. Vode nije bilo ni juče, tada je navedeno da je u pitanju bio kvar na trafostanici koja tzv „fabriku vode“ snabdeva strujom.

Voda je u Zrenjaninu zabranjena za piće i pripremanje hrane još 2004. Glavni razlog je koncentracija arsena koja je deset puta veća od dozvoljene.

Gradska vlast u kojoj dominira SNS 2015. sklopila je protivzakoniti ugovor sa jednim privatnim konzorcijumom po kome je on trebalo prčišćenu vodu čiji kvlitet odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode da isporučuje JKP „Vodovod ikanalizacija“. Posao je poveren firmama sa nekoliko zaposlenih bez ikakvih referenci u toj oblasti. Vlasnik jedne od tih firmi Nenad Obradović uhapšen je februara ove godine zajedno sa bivšim direktorom Vodovoda i bivšim pomoćnikom gradonačelnika Ivanom Devićem zbog navodnih zloupotreba. Oni su posle uvođenja vanrednog stanja pušteni da se brane sa slobode.

Otkako je počela izgradnja“fabrike vode“ javljali su se neprestano različiti problemi, pa je njen rad u više navrata prekidan. Do prekida vodosnabdevanja dolazilo je i dok je pandemija virusa kovid-19 bila u punom jeku.

Zrenjanici danas ne samo da nemaju ispravnu vodu za piće, nego nemaju ni tehničku vodu pa ne mogu ni da održavaju ličnu higijenu.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x