Srbija

Da nije tužno, bilo bi smešno: Romi traže naplatu izborne pobede SNS-a

Izvor: InfoVranjske

Romi iz naselja Ogoš u Vranjskoj Banji otvoreno izražavaju nezadovoljstvo radom romskog aktiviste SNS Ivice Imića koga optužuju za “proneveru para za glasanje”, saznaju InfoVranjske iz izvora među Romima u Vranjskoj Banji.

– Imić je proneverio novac namenjen glasačima SNS, još nije isplatio ljude kojima je obećan novac ako glasaju za naprednjake. Najveća prevara je vezana za pripadnike Protenstantske crkve u naselju Ogoš, gde je proneverio 6.000 evra namenjenih glasačima, Romima “protestantima” – navodi sagovornik InfoVranjskih koji je novinaru portala priložio svoje podatke i potpisano priznanje da su to njegove reči.

Po ovom izvoru, “nezadovoljni Romi, protestanti, ali i ostali, svakodnevno ‘jure’ Imića za obećani novac”.

– Nema dana da ga ne pritisnu naši Romi, kažu, «obećao si da ćemo ako glasamo za SNS dobiti pare, a para nema, pa te pitamo, Imiću, gde su naše zarađene pare, jer smo glasali po dogovoru – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Izvor tvrdi “da je Imić za svadbu sina dobio ‘apanažu’ od SNS”.

– Od stranke je dobio 120.000 dinara za rakiju, kada je ženio sina, SNS ga je nagradila za “zasluge”, bolje reći, lopovluk i prevaru Roma – gnevno zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

Sagovornik InfoVranjskih posebne primedbe stavlja na teret i Zvezdanu Ramiću, vodećem romskom naprednjaku u Vranjskoj Banji.

– Ramić je prigrabio sve moguće funkcije, potpredsednik je Nacionalnog saveta Roma, predsednik NVO Romskog kulturnog centra, član Saveta za socijalna pitanja u SNS, učitelj romskog jezika u banjskoj osnovnoj školi, član Odbora za projekte Grada Vranja i odbornik u Skupštini Gradske opštine Vranjska Banja!? A to je neviđeni sukob interesa, ili ne – pita se sagovornik InfoVranjskih.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x