Srbija

Na Jarinju zaustavljeni kamioni, kilometarske kolone iz centralne Srbije

Izvor: Beta

Na graničnom prelazu Jarinje omogućen je prolaz kamionima koji Kosovo koriste kao tranzit, dok je kamionima koji voze robu za kupce na Kosovu prolaz zabranjen bez ispunjavanja uslova koje je nedavno uvela kosovska vlada Aljbina Kurtija, objavio je RTS.

Većina kamiona je parkirana uz put prema punktu Jarinje od početka primene novih mera, a vozači čekaju od preduzeća za koja prevoze robu da im daju daju smernice ili proslede nove dozvole za ulazak na Kosovo koje zahtevaju vlasti u Prištini.

Vlada Kosova je u subotu, 30. maja, uvela dodatne trgovinske mere Srbiji, zabranivši upotrebu dokumenata za poljoprivredne i industrijske proizvode koji koriste „nazive mesta koji sadrže elemente koji su u suprotnosti sa Ustavom Kosova, bez imenovanja države, koji se ne oslovljavaju sa Republika Kosovo, i sadrže bilo kakav element koji poriče nezavisnost i suverenitet Republike Kosovo“.Prelaz Jarinje na severu Kosova je jedan od nekoliko na kojima je kosovska vlada dozvolila saobraćaj ublažavajući mere zaštite od epidemije korona virusa.

Do juče popodne preko tog punkta moglo je da se udje na Kosovo bez negativnog testa na koronavirus ili odlaska u sedmodnevnu izolaciju. Sinoć i danas preko punkta Jarinje se može jedino uz obavezan odlazak u samoizolaciju.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x