Koronavirus Srbija

Neuspela bakljada naprednjaka u niškom naselju Palilula, policija legitimisala novinare

Izvor: Južne vesti

Foto:

Grupa od četrdesetak mladića okupila se u petak u vreme policijskog časa u niškom naselju Palilula, kako bi sa krovova zgrada napravili bakljadu, a kako izveštava reporter Južnih vesti sa lica mesta, nakon dolaska policije okupljeni su se razišli i nisu uspeli u nameri.

Na poziv stanara pojedinih zgrada iz ulica Branka Radičevića i Čarnojevićeve, da su u toku dana dolazili aktivisti Srpske napredne stranke kako bi na njihovim krovovima postavili ozvučenje i napravili bakljadu, na licu mesta bili su urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić i foto-reportet Vanja Keser.

Kako izveštava Bjeletićeva, među okupljenima je primećen i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

Okupljanje je krenulo malo pre 20 sati. Tamo su bili i neki od upravnika zgrada. Iako ima više od 40 ljudi, niko ne kaže zbog čega su tu. Samo je jedan od njih rekao da je izašao da baci đubre – priča Bjeletićeva.

Oko 20 sati najpre se čuo aplauz, da bi 5 minuta kasnije krenulo lupanje u šerpe i bacanje petardi sa terasa, a okupljeni su se povukli ispod krova prodavnice.

U jednom trenutku je nekoliko mladića ušlo u jednu od zgrada, ali su se brzo vratili, iz zasada, nepoznatog razloga.

Stanari su pozvali i policiju, ona je došla. Legitimisala je nas novinare, rekli su da će legitimisati i ostale građane – izveštava novinarka.

Na pitanje novinarke zašto beže, jedan od okupljenih je samo rekao: “Zato što vas nisam pitao“ i poručio novinarki da “spusti tu kameru dole”. Kada je prekinut lajv prenos na Fejsbuku, na novinare Južnih vesti je bačena i staklena čaša, a i jedan automobil je velikom brzinom prošao tik pored njih.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x