Srbija

Pokušala da se polije benzinom: Izvršitelj izbacio Nišlijku iz stana zbog duga bivšeg supruga

Izvor: Južne vesti

Autor: J. Adamović

Foto: Južne vesti

Bez ikakvog papira, kako tvrde očevici, izvršitelj Miljan Trajković izbacio je iz stana Nišlijku Snežanu Stojilković i njenog sina, zbog duga koji ima njen bivši suprug, iako je nakon razvoda, kako kažu, stan u Katastru upisan na njeno ime.

Tokom iseljenja intervenisala je i policija i Hitna pomoć, koja je zbrinula ženu, jer je u jednom trenutku pokušala da se polije benzinom i bila je u lošem stanju.

Novinari Južnih vesti zatekli su majstore koji menjaju bravu na stanu u Ulici Gavrila Principa 16 u Nišu, a kako je ispričao rođak porodice koja je ostala bez stana – Srđan Stojilković, izvršitelj Miljan Trajković nije hteo da pokaže nikakav dokument na osnovu koga je iselio ženu koja je invalid i njenog sina.

Zbog situacije u kojoj se našla, kako kaže Stojilković, u trenutku kada je izvršitelj ušao sa policijom u stan žena je pokušala da se polije benzinom.

I on i komšije kažu da je ekipa Hitne pomoći, koja je došla da joj pomogne jer je bila u lošem stanju, zamolila izvršitelja i policiju da odlože iseljenje, ali oni nisu pristali na to. Sin je hteo da je zaštiti, priča njihov rođak, pa ga je policija odvela odatle u stanicu kako bi dao izjavu o incidentu.

Izvršitelj Miljan Trajković je potvrdio da žena koju je iselio “nije stranka u postupku”, a dug zbog koga je stan prodao iznosi oko 4 miliona dinara. Stan je, kako kaže, prodat na licitaciji još 12. aprila za 4,9 miliona dinara.

Na insistitanje novinara da odgovori da li je tačno da je bez najave i papira došao da iseli porodicu, ali i na pitanje da objasni ovaj slučaj, Trajković kaže da je rekao sve što je imao i da ne želi da daje dodatne izjave.

U Komori izvršitelja Niša su kratko naveli da nemaju uvid u tok predmeta, niti imaju bilo kakva ovlašćenja da to komentarišu, što do sada nije bio slučaj.

Pre incidenta porodica Stojilković je pokušala da uveri izvršitelja da je stan njihov i da ne mogu da ih isele zbog tuđeg duga, pojašnjava njihov roćak, ali je izvršitelj to učinio bez ikakvog rešenja, obaveštenja ili najave.

Tako je ova porodica ostala bez stana zbog duga koji ima Snežanin bivši suprug, priča Stojilković, iako je, tvrdi, nakon brakorazvodne parnice stan pripao njoj i upisan je u Katastar na njeno ime.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x