Srbija

Poplavljena Srbija, vanredna situacija u 7 opština: U Ljuboviji nabujala reka srušila i treći most (VIDEO)

Izvor: Beta

Zbog izlivanja reke Ljubovidje u Ljuboviji ugroženo je 700 domaćinstava, čitav grad je ostao bez vode, a struje nema u oko 50 domaćinstava. Reka Ibar se izlila kod Kraljeva,a opasnost od izlivanja postoji i na ušću Ribnice u Ibar.

Prema poslednjim informacijama u Ljuboviji je u prekidu i saobraćaj na magistralnom putu Loznica Užice, prenosi RTS. Na području celog grada isključena je voda, dok je bez struje ostalo oko 50 domaćinstava. Reka Ljubovidja u Ljuboviji odnela je tri mosta.Reka Ibar se izlila kod Kraljeva, poplavila je sportske terene, uništila nekoliko ugostiteljskih objekata, a jedan splav je odnela voda. Poplavljen je i deo šetališta. Prema informacijama koje prenosi RTS sa terena, u Kraljevu za sada nisu ugrožena domaćinstva.

Opasnost od izlivanja postoji i na ušću Ribnice u Ibar, a očekuje se da u toku dana krizni štab u tom gradu proglasi vanrednu situaciju.U opštini Lučani proglašena je vanredna situacija. Agenciji Beta je potrvrdeno da su reke Živička, Tijanjska i Gorušica polavile više desetina kuća i hektara poljoprivrednog zemljišta. U selu Viči kod Lučana poplavljena je 31 kuća, dok su u lučanskoj varošici Guča poplavljene srednja škola, Sportski centar, zgrada Elektordsitribucije i oko 70 domaćinstava, saznaje Beta.

Na području Gornjeg Milanovca izlila se reka Despotovica. Trenutno je u prekidu saobraćaj na Ibarskoj magistrali kod Brdjana, navodi RTS.

Moravica je odnela deo puta kod Arilja, pa je na dva mesta u prekidu put Arilje Ivanjica, kod brane u izgradnji i kod skretanja za manastir Klisura.

U Arilju je Rzav poplavio i neke objekte, a nivo vode raste.

U Ivanjici je ugroženo više naselja, poplavljeno je desetine domaćinstava, ugroženi su mostovi i aktivirana klizišta, dok je u prekidu saobraćaj na više lokalnih puteva.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x