Srbija

Teško povređen rudar u Boru, Kinezi obećavaju bolje bezbednosne mere

Beogradski glas (Beta) – Rudar Darko P. (45) povređen je u podzemnom rudniku “Jama” iz sastava Ziđin Bor Copper (bivši RTB), kada se na njega obrušilo kamenje i zemlja.

On je sa teškim povredama prebačen u Klinički Centar u Nišu.

Prema dobijenim informacijama iz Kliničkog centra, rudar je zadobio povrede glave, prelom tri rebra sa nagnječenjem pluća, i nije životno ugrožen.

“Rudar je smešten u intenzivnoj nezi klinike za anesteziju, nije životno ugrožen i diše spontano”, rečeno je Beti u KC Niš.

Prema saznanjima, nesreća se dogodila na jednom od podzemnih horizonta, kada se iz nekog razloga na njega obrušila veća količina kamenja i zemlje.

Ziđin Bor obećava bolje bezbednosne mere

Kompanija Ziđin Bor Koper saopštila je da je o nesreći koja se dogodila u rudniku “Jama” iz nekadašnjeg sastava RTB Bor, kada je teško povredjen rudar, odmah obavestila sve nadležne institucije i organe.

“Nadležni u Sektoru za bezbednost i zdravlje na radu razmotriće sve mogućnosti upozorenja zaposlenih za bezbedan i siguran rad”, saopštila je ta kompanija.

“Neizmerno žalimo zbog incidenta koji se dogodio u zgradi izvozne mašine rudnika Jama. Od trenutka povredjivanja radnika do danas u neprestanoj smo komunikaciji sa lekarskim timovima koji brinu o njemu, i sa velikim olakšanjem dočekali smo vest da je povredjeni potpuno zbrinut, da je njegovo stanje stabilno i da se nalazi van životne opasnosti”, navodi se u saopštenju.

U toj kompaniji se posebno zahvaljuju borskim lekarima na “požrtvovanosti i visokom profesionalizmu”, jer su povredjenog radnika odmah uputili u Urgentni centar Niš na dalje zbrinjavanje.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x