Televizija

Adrović i Jeremić u “Nešto Drugačije”: Da li priče o “toplom zecu” služe zastrašivanju mladih da ne uđu u politiku?

Gost u novoj epizodi emisije “Nešto Drugačije” autorke Hane Adrović bio je novinar i politikolog Marko Jeremić. Razgovor u emisiji koja je trajala gotovo sat vremena u najvećem delu je bio posvećen aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, kao i sporazumu koji je Srbija potpisala u Vašingtonu – ali bilo je reči i o uvek aktuelnoj temi uključivanja mladih u politiku.

Politikolog Jeremić osvrnuo se na apel profesora Milanovića upućen Borisu Tadiću “da se skloni”, kao i na nedavnu izjavu Vuka Jeremića u kojoj je predsednik Narodne stranke uporedio aktuelne političare sa “plitkim potocima” koje mladi lideri mogu lako da pregaze ukoliko smatraju da znaju i umeju bolje.

Autorka emisije iznela je svoj stav da potoke ne treba preskakati već ukrstiti sveže tokove sa onim nešto plićim i na taj način kreirati bujicu koja može da poruši branu koja simobično predstavlja vlast u Srbiji.

Mladi voditelj kanala “Balkan info” osvrnuo se na priče o “toplom zecu”, odnosno medijskoj hajci kojoj svaki novi perspektivni politički lider može da bude izložen pojavljivanjem na političkoj sceni, a na koju su trenutno naviknuti politički lideri starije generacije.

Oboje su konstatovali da se nameće pitanje – da li političari starije generacije pričom o “toplom zecu” zastrašuju mlade, a uzimanjem udaraca medija na sebe obezbeđuju dugočnije prisustvo na političkoj sceni?

Emisiju pogledajte na linku:

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x