Televizija

Prva pobeda Slobodne TV protiv SBB za slobodu u etru

Kompanija Adria News SARL Luksemburg, koja emituje program televizije N1, tražila je maja prošle godine od naše televizije da objavi Odgovor na informacije iznete u informativnoj emisiji Pravi Dnevnik. 

Slobodna televizija, kao profesionalan i odgovoran medij, objavila je Odgovor na informaciju, na način na koji je traženo, što nije sprečilo kompaniju Adria News SARL Luksemburg da nastavi tužbeni postupak protiv naše kuće, za koji je Viši sud u Beogradu ustanovio da je neosnovan. 

Odluka Višeg Suda dokaz je naših tvrdnji da je kompanija Adria News SARL Luksemburg vodila bespotreban spor protiv Slobodne televizije kako bi nas izložila dodatnim troškovima, sa krajnjim ciljem da nestanemo sa medijske scene.

Odlukom Višeg suda, kompaniji Adria News SARL Luksemburg naloženo je da Slobodnoj televiziji nadoknadi troškove parničnog postupka u roku od 8 dana, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Podsećamo da je SBB deo United Grupe u okviru koje posluje i TV N1, a ova pobeda Slobodne televizije na sudu predstavlja prvi korak ka razrešenju borbe za slobodu koju naša televizija vodi protiv kompanije SBB od kad smo dobilo dozvolu REM za TV emitovanje. Kompanija SBB je tada grubo zloupotrebila dominantan položaj odbivši da zaključi ugovor o distribuciji sa našom televizijom, uprkos tome što je nadležna regulatorna agencija potvrdila da Slobodna TV zadovoljava sve uslove za pružanje medijske usluge na teritoriji Srbije.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x